The Exit Festival

/   theexitfestival.com   / Crnogorski  

2019-05-20 21:12:35

Недавно гостовање Светислава Басаре на Хрватској Радио Телевизији у емисији „Недељом у 2“ је кап која је прелила ионако дубоку чашу незадовољства радом Јелене Триван коју је Влада Србије именовала за директора једне од најзначајнијих институција у земљи „Службеног гласника“, саопштили су из информативне службе Народног слободарског покрета .

У поменутој емисији Светислав Басара је износио најцрње и најгнусније констатације на рачун српског народа и државе Србије, а све цитирајући своју најновију књигу „Атлас псеудомитологије“.

“ Тако да смо уживо на ХРТ могли да слушамо о томе да је нулта тачка у опису нашег народа: „Срби су агресивна, безоблична, самосажаљевајућа маса са снажном вољом за живот, али и израженом одбојношћу па и мржњи према свијету и свему што „није српско“ и што се српскоме „противи.“ Такође, на опште задовољство домаћина могли смо да слушамо поређења косовског завјета са страхом од промаје, као и то да светосавље није православље те да је у ствари светосавље између два рата послужило као основа за нешто што Басара зове „српски фашизам“ и о чему у књизи детаљно пише„, наводи се у саопштењу.

Фото: Принтскрин ХРТ

Како истичу, „све те гнусне ствари које већ сада служе нашим непријатељима да оправдавају своју антисрпску политику написане су у књизи коју је финансирало Јавно предузеће „Службени гласник“, што ће рећи да су паре свих нас искоришћене за финансирање најпримитивније агитације против нашег народа и државе“.

„Због свега тога ми Слободари захтијевамо хитну смјену Јелене Триван са мјеста директора „Службеног гласника“ као и преиспитивање свих пројеката које ово јавно предузеће има са Институтом за јавну политику, Владимира Бебе Поповића. У том правцу већ смо покренули законске мјере и убрзо ћемо јавност обавијестити о томе“, закључује се на крају саопштења.

Прочитајте још:

Тимур Тмурни: Штековине 21. маја


in4s.net
in4s https trivan jelene sluzbenog netnsp zahtijevamo smjenu glasnika mjesta direktora
User comments