/   theexitfestival.com   / Crnogorski  


2019-05-20 21:12:35

Поводом актуелних дешавања у Котору, изазваних смјеном градиначелника Владимира Јокића и стварањем нове већине у которском парламенту, огласила се и предсједница СО Котор, Драгица Перовић. Њено саопштење преносимо интегрално.

„Данас сам одржала сједницу Колегијума СО Котор, како је и најављено. Сједници су присуствовали позвани чланови Колегијума и представник извршне власти Потпредсједник Општине Котор, г-дин Миливоје Мишо Самарџић.

Сједница је сазвана на основу захтјева који су ми упућени са више адреса – од одборнице УРЕ и Клуба СНП-а, као и од стране више од 1/3 одборника, новоформиране одборничке већине. На који начин је неспорно признат мој пуни легитимитет и легалитет, што ми је у припреми сједнице Колегијума, од стране предсједавајућег, са нелегалног засиједања, од 24. априла, г-дина Жељка Аврамовића, потврђено – да сам ја тренутно једини функционер у Општини Котор са, како је речено, пуним капацитетом. Иако је исти мој пуни капацитет, након официјелног прекида СО и одређивања паузе, ради прибављања мишљења од надлежних органа игнорисао, те као предсједавајући, нелегално разријешио Предсједника Општине Котор, г-дина Владимира Јокића, на који начин је на најфлагрантнији начин изазвана криза власти у Котору.

Стога је за мене овакав политички ритерн квалификовања мог пуног капацитета негдје и очекиван! Очекиван је прије свега јер је дошао од представника политичке партије, која има највећи број мандата у СО Котор, на чијем челу ОО и Клуба одборника се налази правник и адвокт, посланик државног парламента, Предсједник Одбора за политички систем, правосуђе и управу и надасве медијски претендент за функцију Предсједника Општине Котор. Наравно, да мене све ово додатно обавезује да водим рачуна и строго радим по закону, јер је мој рад и понашање под озбиљним мониторингом, прије свега стручне, а затим и лаичке јавности.

Уз респект наведених чињеница увелико ми је олакшан даљи рад и моје поступање. Зато су и поднијете иницијативе за сазивање сједнице са конкретним предлозима са пуном одговорношћу подједнако разматране. Из истих разлога сам се управо данас обратила и ресорном Министарству јавне управе за давање мишљења и инструкција за даљи рад, обзиром на њихов јавно саопштени став, да је – цитирам: „За тренутну ситуацију у општини Котор је одговорна локална власт. У овом тренутку, стварање услова за нормално и редовно функционисање Општине Котор и свих локалних органа и служби, те превазилажење актуелне ситуације, у складу са Уставом и Законом о локалној самоуправи, је искључиво у надлежности локалног парламента“.

Након што су присутни представници политичких конституената которског парламента изнијели своје ставове, на мени је сада да, као Предсједница Скупштине Општине Котор, у наредним данима, у складу са Уставом и Законом о локалној самоуправи одлучим, о чему ће јавност бити обавијештена“, закључила је Драгица Перовић.


in4s.net
in4s https perovic zakonu jokica netdragica radim strogo avramovic nelegalno smijenio

theexitfestival.com

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

weighborhood.com personaio.com cr34t1v3.com stanje.com have2trade.com mesdzid.com engin3r.com mykungfuisstrongerthanyours.com regije.com annds.com djesi.com preporucujemo.com nekretnineito.com cruiserfleet.com cp6uja.com vasagent.com cevabdzinice.com yicyf.com rebsr.com touristransfer.com realestate-iceland.com wedevelopsites.com prjmgr.com programing.company kriptovalute.ml

Latest

ECONOMY   www.rtcg.me Jun 19
15:26

Regionu treba brži razvoj

POLITICS   www.mina.news Jun 19
15:24

U blokadi manje preduzeća